Аграрії Харківщини намолотили понад 276 тис. тонн зерна нового врожаю

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Від початку жнив у Харківській області аграрії регіону обробили майже 62 тисячі гектарів і зібрали понад 276 тис. тонн зерна нового врожаю. Роботи тривають у всіх районах області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної військової адміністрації.

Найбільше зібрали зерна аграрії Лозівського району, які обробили 25,8 тисячі гектарів та намолотили 126,8 тисячі тонн зерна. На другому місці – аграрії Красноградського району, які обробили понад 16 тисяч га та зібрали майже 68 тисяч тонн зерна.

«Ситуація з врожайністю краща, ніж у минулому році, маємо 44,6 ц/га. Незважаючи на ризики через бойові дії аграріям Харківської області вдалося провести польові роботи на 61% площ. Всього по області аграріями проведено посів сільськогосподарських культур на площі 1178 тисяч га, що на 12,5% більше за минулорічний показник», – йдеться в повідомленні.

За інформацією ХОВА, у цьогорічних жнивах будуть задіяні понад 1000 зернозбиральних комбайнів. Крім того, 36 сільськогосподарських підприємств області готові надавати послуги зі збирання врожаю високопродуктивними комбайнами.

Аграрії планують зібрати пшеницю, кукурудзу, ячмінь, горох, гречку та інші зернові культури на площі майже 543 тисячі гектарів.

Нагадаємо, у 2023 році у Харківській області жнива стартували 13 липня. Першими до збору врожаю долучилися аграрії Красноградщини та Лозівщини.

Як повідомляв Харків Times, на території усіх районів Харківською області, де дозволяє безпекова ситуація, було засіяно майже 680 тис га сільгоспугідь.